Koronarokotukset Oulussa

Päivitetty viimeksi 26.1.2022 kello 15.30 Sivua päivitetään, kun tiedot täydentyvät tai tarkentuvat.

Ensimmäinen ja toinen rokoteannos 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille:
Hae rokotus ilman ajanvarausta rokotuspaikalta.

Kolmas rokoteannos:
Hae rokotus ilman ajanvarausta Limingantullin rokotuspisteeltä tai varaa aika rokotukseen. Katso tarkemmat ohjeet kohdasta Kolmas rokoteannos.

Katso myös ohjeet:

Riskiryhmiin kuuluvien 5-11-vuotiaiden koronarokotukset
Perusterveiden 5-11-vuotiaiden koronarokotukset
Koronarokotus työterveyden kautta

Koronarokotteita annetaan 5 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille henkilöille. Rokotus on vapaaehtoinen ja maksuton. Koronarokotteiden ja muiden rokotteiden kanssa ei tarvita enää varoaikaa. Rokotteita voidaan antaa muillekin kuin vain Oulussa kirjoilla oleville.

Koronatodistukseen ja koronapassiin liittyvät ohjeet ovat sivulla Koronatodistus ja koronapassi.

Sivun sisältö:

 

Rokotuspaikat

Limingantullin rokotuspiste

Nuottasaarentie 5, Katso karttakuva.

Voit hakea Limingantullin rokotuspisteeltä ensimmäisen, toisen, kolmannen tai neljännen (voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt) rokoteannoksen ilman ajanvarausta. Ajanvarauksen kautta on saatavilla myös 5-11-vuotiaiden rokotuksia (lupalomake tarvitaan, katso ohje). 

Ilman ajanvarausta toimivat walk in -linjat ovat avoinna:

 • maanantaisin klo 8.30-15.30
 • tiistaisin klo 8.30-15.30
 • keskiviikkoisin klo 10.30-17.30
 • torstaisin klo 10.30-17.30
 • perjantaisin klo 8.30-15.30

Varauduthan mahdollisiin ruuhkiin. Limingantullissa annetaan Modernan ja Biontech-Pfizerin rokotteita.

Pop up -rokotuspiste Ideapark Oulussa

Rokotuspiste sijaitsee Ideaparkissa (Ritaharjuntie 49) B-sisäänkäynnin luona. Ideaparkin rokotuspisteellä on saatavilla ilman ajanvarausta ensimmäisiä ja toisia rokoteannoksia. Ajanvarauksen kautta on saatavilla kolmansia rokoteannoksia ja 5-11-vuotiaiden rokotuksia (lupalomake tarvitaan, katso ohje).

Ideaparkin rokotuspiste on avoinna:
Keskiviikko 26.1. klo 14-18
Torstai 27.1. klo 14-18

Varauduthan mahdollisiin ruuhkiin. Ideapark Oulun Pop up -rokotuspisteellä annetaan Modernan ja Biontech-Pfizerin rokotteita.

Koronarokotuksia Haukiputaan asukastuvalla 27.1.2022

Paikka: Haukiputaan asukastupa, Jokelantie 1 L 1 (kirjastoa vastapäätä)

Koronarokotuksia saatavilla ajanvarauksella torstaina 27.1.2022 klo 8.30–15.30. Varattavissa ei ole 5-11-vuotiaiden rokotusaikoja.

 

Koronarokotuksen voi saada myös työterveyshuollosta

Koronarokotukseen työterveyshuollossa ovat oikeutettuja ne Mehiläisen, Pihlajalinnan, Terveystalon, Aavan, Heltin ja Pohjois-Suomen Työterveys ry:n työterveysasiakkaat, joiden työterveyshuollon sopimukseen kuuluvat koronarokotukset. Työterveyshuollot tiedottavat tarkemmista ajanvarausohjeista ja aikataulustaan asiakkailleen. Työterveyshuolloissa koronarokotteita tarjotaan Oulun kaupungin rokotelinjausten mukaisesti. Lue lisää: Koronarokotukset alkavat joulun jälkeen myös työterveyshuolloissa.

 

Ajanvaraus

Voit varata ajan kolmanteen rokotukseen tai 5-11-vuotiaan rokotukseen (lupa tarvitaan, lue ensin ohje). Voimakkaasti immuunipuutteiset voivat varata ajan neljänteen rokotukseen, lue lisää.

Varaa aika

 • puhelimitse koronarokoteajanvarauksesta p. 08 558 41415 ma–to kello 8–16, pe kello 8–15.

Jos varaat ajan puhelimitse, suosittelemme jättämään takaisinsoittopyynnön. Linjalle ei kannata jäädä odottamaan, eikä soittaa numeroon useita kertoja.

 

Kolmas koronarokoteannos

Oulussa kolmannen rokoteannoksen saavat tällä hetkellä 

 • 60 vuotta täyttäneet sekä muut aiemmin määritellyt riskiryhmät (18 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat, jotka kuuluvat riskiryhmään 1  tai riskiryhmään 2), kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta. 
 • 18-59-vuotiaat, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 4–6 kuukautta. 
 • voimakkaasti immuunipuutteiset (12-vuotiaat ja sitä vanhemmat), kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta. Katso lisätietoa: Immuunivastetta voimakkaasti heikentävät sairaudet ja tilat. Voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt ovat oikeutettuja myös neljänteen rokoteannokseen, kun kolmannesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta.

Kolmannet rokotukset ovat käynnissä omassa ja yksityisessä kotihoidossa.

Alle 30-vuotiaat miehet saavat kolmantena rokoteannoksena THL:n ohjeistuksen mukaisesti vain BioNTech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta.

Kolmansia ja neljänsiä rokotuksia (voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt) on saatavilla ilman ajanvarausta Limingantullin rokotuspisteellä. Voit myös varata ajan rokotukseen hyvinvointipavelujen nettiajanvarauksen kautta (oulu.terveytesi.fi) kautta tai puhelimitse koronarokoteajanvarauksesta p. 08 558 41415 ma–to kello 8–16, pe kello 8–15. Voimakkaasti immuunipuutteisten henkilöt voivat varata ajan vain puhelimitse.

Jos olet sairastanut koronataudin ja saanut kaksi rokoteannosta, niin et tarvitse tämänhetkisen tiedon mukaan kolmatta rokoteannosta. Poikkeuksena ovat voimakkaasti immuunipuutteiset, joille suositellaan kolmatta rokoteannosta, vaikka he olisivat sairastaneet koronataudin ja saaneet kaksi rokoteannosta.

 

Neljäs rokoteannos

Oulussa neljännen rokoteannoksen saavat tällä hetkellä voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt (12-vuotiaat ja sitä vanhemmat), kun kolmannesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta. Voit hakea rokotuksen ilman ajanvarausta Limingantullin rokotuspisteeltä tai varata ajan koronarokoteajanvarauksesta p. 08 558 41415 ma–to kello 8–16, pe kello 8–15. Katso lisätietoa: Immuunivastetta voimakkaasti heikentävät sairaudet ja tilat.

 

Riskiryhmiin kuuluvien 5–11-vuotiaiden koronarokotukset

Riskiryhmiin kuuluvien 5–11-vuotiaiden koronarokotukset ovat alkaneet ajanvarauksen kautta Oulussa tiistaina 21. joulukuuta. 

Vaikka koronatauti on lapsilla yleensä lievä, riskiryhmiin kuuluvien lasten sairaus tai tila saattaa altistaa heidät vakavalle koronataudille. Toisaalta koronatauti voi pahentaa heidän perussairauttaan. 5–11-vuotiaille annettava koronarokote on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua pienemmän annoksen sisältävää valmistetta.

THL suosittelee rokotusta alla oleviin riskiryhmiin kuuluville 5–11-vuotiaille lapsille. Suurin osa alla mainituista sairauksista on erittäin harvinaisia ja lapsi on tällöin erikoissairaanhoidon seurannassa. Hoitava erikoislääkäri osaa parhaiten arvioida, kuuluuko lapsi riskiryhmään.

 • elinsiirto tai kantasolusiirto
 • voimakas immunosuppressiivinen hoito tai voimakas immuunivajaustila
 • krooniset keuhkosairaudet
 • osa lasten sydänsairauksista
 • krooninen munuaissairaus
 • vaikea krooninen maksasairaus
 • ylipaino, ISO-BMI vähintään 30
 • lastenneurologiset potilaat, joilla on hengitysvaje ja/tai lisääntynyt infektioherkkyys
 • Downin oireyhtymä
 • tyypin 1 ja 2 diabetes
 • säännöllistä lääkitystä vaatima astma

Katso tarkemmat kuvaukset riskiryhmistä THL:n sivuilta.

Ajanvaraus

5–11-vuotiaan rokotukseen tulee varata aika. Voit varata ajan rokotukseen hyvinvointipalvelujen nettiajanvarauksen (oulu.terveytesi.fi) kautta tai puhelimitse koronarokoteajanvarauksesta p. 08 558 41415 ma–to kello 8–16, pe kello 8–15.

Jos varaat ajan nettiajanvarauksen kautta, varaa aika rokotettavan lapsen nimellä. Voit tarvittaessa varata ajan myös omalla nimelläsi, mutta muista silloin varausta tehdessäsi merkitä lisätietokenttään lapsen nimi.

Riskiryhmiin kuuluvien 5–11-vuotiaiden rokotusaikoja on tällä hetkellä vain Limingantullin rokotuspisteellä (Nuottasaarentie 5).

Huoltajien lupa tarvitaan

Jos alaikäinen ei kykene itse päättämään rokotuksestaan tai hän ei halua itse päättää asiasta, koronarokotteen antamiseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus. Huoltajat voivat antaa suostumuksensa koronarokotukselle THL:n lomakkeella, joka tulee ottaa täytettynä mukaan rokotuspisteelle. Huoltajat voivat antaa suostumuksen THL:n lomakkeen sijaan myös omalla lupalapulla, johon on merkitty rokotettavan nimi ja henkilötunnus sekä huoltajien nimenselvennykset ja allekirjoitukset.

Rokotukset ovat vapaaehtoisia.

 

Perusterveiden 5–11-vuotiaiden koronarokotukset

Koronarokotusajan voi varata 5–11-vuotiaalle lapselle keskiviikosta 29.12. klo 16 lähtien.

Katso rokotuspaikat ja -ajat.

Koronaviruksen aiheuttama tauti lapsilla yleensä hyvin lievä, ja lasten koronainfektioon liittyvät vakavat tautitapaukset ovat harvinaisia. Vain hyvin pieni osa sairastuneista lapsista on saanut sairaalahoitoon johtavan vakavamman taudinkuvan. Vakavan taudin riski on suurentunut lapsilla, joilla on jokin lääketieteellinen riskitekijä. Pitkäkestoiset oireet (long covid) koronainfektion jälkeen ovat tähänastisen tutkimustiedon perusteella lapsilla todennäköisesti harvinaisia. 

5–11-vuotiaille annettava koronarokote on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua pienemmän annoksen sisältävää valmistetta.

Huoltajien lupa tarvitaan

5–11-vuotiaiden rokotukseen vaaditaan Oulussa lupa kaikilta huoltajilta THL:n lomakkeella: Huoltajan suostumus alaikäisen koronarokotukselle

Suostumuslomake tulee ottaa täytettynä mukaan rokotuspisteelle. Huoltajat voivat antaa suostumuksen THL:n lomakkeen sijaan myös omalla lupalapulla, johon on merkitty rokotettavan nimi ja henkilötunnus sekä huoltajien nimenselvennykset ja allekirjoitukset. Myös lapselle tulee tarjota tietoa rokotuksesta ja sen merkityksestä ja hänen mielipiteensä tulee selvittää, jos se on hänen ikänsä ja kehitystasonsa huomioiden mahdollista.

Ajanvaraus

5–11-vuotiaan rokotukseen tulee varata aika. Huoltaja voi varata rokotusajan 5–11-vuotiaan puolesta ensisijaisesti hyvinvointipalvelujen nettiajanvarauksen (oulu.terveytesi.fi) kautta tai puhelimitse koronarokoteajanvarauksesta p. 08 558 41415 ma–to kello 8–16, pe kello 8–15.

Rokotus on vapaaehtoinen. 

 

Ohjeet rokotukseen tulevalle

 • Tule rokotukseen terveenä, maski kasvoillasi.
 • Saavu korkeintaan 5-10 minuuttia ennen varattua aikaa, jotta rokotuspaikalle ei synny ruuhkaa.
 • Pukeudu lyhythihaiseen joustavakankaiseen paitaan. Halutessasi saat rokotteen erillisessä huoneessa yksityisyyden turvaamiseksi.
 • Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi esim. henkilökortilla tai ajokortilla.
 • Omaishoidon päätös on esitettävä rokotustilanteessa.
 • Varaudu jäämään tarkkailtavaksi 15 minuutiksi rokotuksen jälkeen.
 • Rokotteeseen kuuluu kaksi annosta. Biontech-Pfizerin ja Modernan rokotteen annosväli on 6 viikkoa. Rokotteita on hyvin saatavilla, joten rokotevälin lyhentäminen ei hidasta kenenkään rokotteen saamista. AstraZenecan rokotteen annosväli on myös 6 viikkoa. Rokotusväliä voi lyhentää 6 viikosta vain perustellusta syystä. 

 

Kela korvaa tarvittaessa matkan koronarokotukseen

Jos et voi terveydentilasi vuoksi käyttää julkisia kulkuneuvoja tai niitä ei ole käytettävissä, voit saada Kelalta korvauksen taksimatkasta koronarokotukseen. Kela korvaa koronarokotusmatkojen kustannuksia 30.6.2022 asti. Matkat korvataan yleensä halvimman matkustustavan mukaan. Yhdensuuntaisen matkan omavastuu on enintään 25 euroa. Tilaa matka Kelan alueellisesta tilausnumerosta p. 0800 93 150. Lue lisää Kelan verkkosivulta.

Vammaispalvelulain (VPL) tai sosiaalihuoltolain (SHL) mukaisia asiointimatkoja ei voi käyttää koronarokotuksiin kulkemiseen 12.4.2021 alkaen. Jos olet jo ehtinyt tilata rokotusmatkan matkan Matkapalvelukeskuksen kautta, voit kuitenkin käyttää tilaamasi matkan.


Rokotus ja sairastettu korona 

Kaikille 18 vuotta täyttäneille aiemmin rokottamattomille ensimmäinen rokoteannos voidaan antaa jo kahden kuukauden kuluttua sairastetusta taudista. Alle 18-vuotiaille koronarokote voidaan antaa 4–6 kuukautta sairastetun taudin jälkeen.

Jos olet sairastanut koronataudin ja saanut kaksi rokoteannosta, niin et tarvitse tämänhetkisen tiedon mukaan kolmatta rokoteannosta. Poikkeuksena ovat voimakkaasti immuunipuutteiset, joille suositellaan kolmatta rokoteannosta, vaikka he olisivat sairastaneet koronataudin ja saaneet kaksi rokoteannosta.

 

Toinen rokotuskerta ja ajan vaihtaminen

Ensimmäisen koronarokotuskerran yhteydessä annetaan tarvittaessa aika toiseen rokotukseen. Toinen rokoteannos voidaan antaa, kun ensimmäisestä rokoteannoksesta on kulunut vähintään 6 viikkoa. 

Voit halutessasi siirtää rokotusaikaa nettiajanvarauksen kautta. Kun siirrät rokotusaikaa, rokotuspaikan tulee pysyä samana. Jos haluat vaihtaa myös rokotuspaikkaa, aika pitää ensin perua ja varata sitten uusi aika.

 

Tietoa koronarokotuksista

Rokotteet ja koronavirus (THL)

Ovatko koronavirusrokotteet turvallisia? Katso kysymyksiä ja vastauksia koronarokotteesta THL:n sivulta.

Rokotejärjestys (THL)

Rokotteiden teho koronavirusta vastaan (THL)

Raskaus ja koronavirus

Sosiaali- ja terveysministeriön tietoa koronarokotteesta.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean usein kysytyt kysymykset koronarokotteista.

 

In English

Vaccinations against coronavirus in Oulu

Koronatietoa eri kielillä

Sivulle Koronatietoa eri kielillä (THL) on kerätty linkkejä, joiden kautta saat tietoa koronaviruksesta eri kielillä. Linkkien avulla löydät esimerkiksi toimintaohjeita tartunnan välttämiseksi, ja tietoa rokotteista, rokottamisesta ja matkustamisesta. 

Rokotustilanne Oulussa

Oulun koronaan liittyvä tilastotieto on koottu yhdelle sivulle.

Katso rokotustilanne Oulussa

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona