Ajankohtaista

< Takaisin

Uimavesinäytteen tulos Oulun Nallikarin uimarannalta

Oulun seudun ympäristötoimi on ottanut tiistaina 2.8.2022 seurantakalenterin mukaisen uimavesinäytteen Nallikarin uimarannalta. Uimarannan vedenlaatu täytti indikaattoribakteereille asetetut laatuvaatimukset ja rannalla ei havaittu sinilevää. Nallikarin uimarannalta otetaan kesän aikana kuusi seurantakalenterin mukaista näytettä, jonka lisäksi vedenlaatua on seurattu viime viikkoina tihennetysti ylimääräisillä näytteenotoilla. Tiistaina otettu näyte oli viides seurantakalenterin mukainen näyte. Tarkemmat tulokset ja veden lämpötila on esitetty taulukossa 1.

 

Taulukko 1  Nallikarin uimavesinäytteiden tulokset 2.8.2022.

 

Seuraavat seurantakalenterin mukaiset uimavesinäytteet pieniltä yleisiltä rannoilta ja EU-rannoilta otetaan viikolla 33.

Uimavesien laatu määritetään niin sanottujen indikaattoribakteerien (E. coli ja suolistoperäiset enterokokit) pitoisuuksien perusteella. Indikaattoribakteerit osoittavat uimaveden ulosteperäisen saastumisen määrää. Indikaattoribakteerit eivät välttämättä aiheuta vatsatauti- tai muita oireita, mutta mikäli näitä on runsaasti, uimavedessä voi olla myös tauteja aiheuttavia bakteereja ja viruksia. Sisämaan vesille ja rannikkovesille (suolaiset vedet) on erilaiset indikaattoribakteerien toimenpiderajat, joilla uimaveden laatua arvioidaan. Indikaattoribakteerien toimenpiderajat on esitetty taulukossa 2 (Sosiaali- ja terveysministeriön asetukset 354/2008 ja 177/2008).

 

Taulukko 2 Yksittäisten uimarantavesinäytteiden toimenpiderajat.

 

Lisätietoja antaa Oulun seudun ympäristötoimi

Jenniina Ylenius, terveydensuojelutarkastaja, p. 044 703 6725

Jakolinkki

Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista