Omakotitontit

Tervetuloa hakemaan omakotitonttia Oulun kaupungilta

 

 

Syksyn 2022 toisen lisähaun omakotitontit on arvottu

Vuoden 2022 luovutettavista omakotitonteista 86 tonttia oli haettavissa elokuussa. Hakemuksia saapui lähes 300 kpl. Ensimmäinen lisähaku järjestettiin 10.-12.10. ja erässä oli haettavana 16 tonttia. Hakemuksia saapui 50 kpl. Toinen lisähaku järjestettiin 14.-16.11. ja erässä oli haettavana 25 tonttia. Hakemuksia saapui 50 kpl. Tonttiarvonta on suoritettu 21.11. ja hakijoille on lähtenyt e-tonttijärjestelmän kautta viesti arvontatuloksesta. Virallinen päätös lähetetään kaikkille hakijoille mahdollisimman pian.

Seuraava haku on marraskuussa ja omakotitontteja voivat hakea kaikki tonteista omiin asumistarpeisiin kiinnostuneet yksityishenkilöt ja perheet. Tontit ovat esillä ja haettavissa Oulun Seudun karttapalvelussa Karttatiellä.

Syksyn 2022 lisähaut:

  • 2. lisähaku alkaa 14.11. klo 8.00 ja päättyy 16.11.2022 klo 16.00

Syksyn tonttihaussa hakija voi päättää ostaako vai vuokraako hakemansa tontin. Tällöin käytössä on 10 vuoden karenssiehto eli tonttia ei voi hakea, jos hakijat ovat vuokranneet tai ostaneet tontin kaupungilta vuonna 2012 tai sen jälkeen.

Kunnallisteknisiä hakkuita tehdään Hiukkavaaran, Vähäojan, Korvenkylä ja Vesalanmäen alueilla siten, että myös tontin puolelta kaadetaan puita.

Materiaalit:

Jatkuvasti haettavat omakotitontit ovat haettavissa jälleen 28.11.2022 klo 8.00 alkaen

Jatkuvasti haettavat omakotitontit ovat tarkoitettu yksityishenkilöille ja perheille omaan asumistarpeeseen Karttatiellä. Jatkuvan haun tontteihin päivitetään arki aamuisin klo 8.00 sellaiset tontit, joiden varaus on peruuntunut. Tontit ovat ensin nähtävillä viikon ajan ja haettavissa nähtävillä oloajan jälkeen klo 8.00 alkaen.

Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Samalta hakijalta tai samasta kotitaloudesta hyväksytään yksi hakemus.

Varauspäätöksen saatuaan hakija tekee tontille tarvittavat maaperätutkimukset perustamistapalausuntoineen ennen vuokrasopimuksen tai kauppakirjan allekirjoittamista.

Tonttihakuihin liittyvää ohjeistusta:

Yhteystiedot

Tonttien hakemiseen liittyen yhdyskunta- ja ympäristöpalveluissa sinua auttavat:

Siirry asiointipalveluun

Tonttihakemus

Oulun kaupungin haettavat tontit ovat esillä Karttatie-palvelussa. Tonttihakemuksen voi tehdä suoraan palvelun kautta.

> Lisätietoja palvelun esittelysivuilla
>>  Siirry asiointipalveluun 

>>> Ohjeet tonttien hakemiseen (video)

 

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/omakotitontit