Kaukolainaus Suomesta ja ulkomailta

 

Oulun pääkirjastosta noudettavaksi tilatut kaukolainat voi noutaa pääkirjastosta 11.9. saakka, jonka jälkeen pääkirjasto suljetaan peruskorjauksen vuoksi. Kaukolainoja ei voi noutaa pääkirjastosta pääkirjaston ollessa kiinni 12.–18.9.2022. Pääkirjastoon tilatut kaukolainat siirretään noudettavaksi Pekurin kirjastoon, josta ne voi noutaa 19.9. alkaen.

 

Jos kirjaa tai jotakin muuta aineistoa ei ole missään OUTI-kirjastossa, sen voi tilata lainaksi muualta Suomesta tai ulkomailta. Tällaista lainaa kutsutaan kaukolainaksi.

Aineiston meille lainaava kirjasto määrää kaukolainan laina-ajan ja uusimiskertojen määrän. Kaukolainojen uusiminen on ilmaista. Kaukolainaan voi tulla varauksia, jotka estävät uusimisen. Noudatamme kaukolainauksessa suomalaisia kaukopalveluohjeita ja -käytäntöjä.
Asiakkaalla voi olla kerrallaan korkeintaan 20 kaukolainaa. 

Kaukolainasta peritään aina toimitusmaksu 1 €. Lisäksi peritään lähettäjäkirjaston maksut, jotka ovat kirjastosta riippuen 0–12 €. Maksuista ollaan yhteydessä asiakkaaseen ennen tilausta. Lainauskielto koskee myös kaukolainoja.

Kaukolainapyynnön jättäessään asiakas sitoutuu maksamaan nämä maksut. Kaukolainamaksu peritään kaukolainaa noudettaessa niissä kirjastoissa, joissa on kassa. Muissa kirjastoissa kaukolainamaksu lisätään asiakkaan kirjastokortin maksuihin.

Jos aineisto kuuluu OUTI-kirjastojen kokoelmiin, sitä ei tilata kaukolainaksi.
Tarkista siis ennen tilausta, löytyykö aineisto OUTI-verkkokirjastosta. Verkkokirjaston kautta OUTI-kirjastojen kokoelmista löytyviin teoksiin pystyy tekemään ilmaisen varauksen.

Kaukolainoja voi tilata

  • ensisijaisesti internetin kautta lomakkeella (vaatii kirjastokortin ja PIN-koodin)
  • kirjastoissa paikan päällä asiakaspalvelussa
  • jos lomakkeen käyttö ei onnistu, sähköpostilla: kaukopalvelu@ouka.fi
  • musiikin kaukolainat musiikkiosastolta: karjasilta.kirjasto@ouka.fi

Kaukolainat voi noutaa Oulun kaupunginkirjaston toimipisteistä. Asiakas voi valita haluamansa noutopaikan tilauksen yhteydessä. Kaukopalvelumaksu peritään noudon yhteydessä, jos  toimipisteessä on kassa. Kaukolainat voi palauttaa mihin tahansa Oulun kaupunginkirjaston toimipisteeseen. Kaukolainoja ei voi noutaa kirjaston omatoimiaikana.

Asiakas saa tiedon kaukolainan eräpäivästä noutaessaan lainan. Asiakkaan tulee huolehtia kaukolainojen uusimisesta ajallaan. Kaukolainat eivät näy OUTI-verkkokirjastossa tavallisten lainojen tapaan.

Omat kaukolainat voi tarkistaa ja uusintapyynnön valitusta kaukolainasta voi lähettää kaukolainalomakkeella. Kirjoita ensin kirjastokortin numero ja PIN-koodi ja valitse sitten kohta Tarkista kaukolainasi.
Jos lomakkeen käyttö ei onnistu, uusimispyynnön kaukolainasta voi lähettää myös sähköpostitse: kaukopalvelu@ouka.fi

Musiikin kaukolainat uusii Karjasillan kirjastossa sijaitseva musiikkiosasto: karjasilta.kirjasto@ouka.fi, puh. 08 558 47352.

Asiakas on itse vastuussa kaukolainan peruuttamisesta eli kirjastoon ilmoittamisesta, jos tilaus on tehty, mutta kaukolainaa ei enää tarvitse. 
Jos kaukolaina on jo tilattu ja tulossa lähettäjäkirjastosta, asiakas maksaa kaukolainatilauksen. Jos tilaus ehditään perumaan ennen kuin se lähetetään lähettäjäkirjastosta, tilausta ei tarvitse maksaa. 

Äänitteitä, DVD- tai BluRay-elokuvia, äänikirjoja tai muuta AV-aineistoa ei tilata ulkomailta. E-kirjoja tai muuta e-materiaalia ei voi kaukolainata muista kirjastoista.

Oulun kaupunginkirjasto ei vastaa lähettäjäkirjaston aineiston kunnosta.


Kaukopalvelu kirjastoille

Kirjastot voivat tilata aineistoa kaukolainaksi Oulun kaupunginkirjastosta.

Kirjastot voivat tehdä tilaukset

Verkkokirjastossa valitaan noutopaikaksi Oulun kaupungin pääkirjasto. Kaukolainat ovat kirjastoille maksuttomia.

Kaukopalvelun puhelinnumero kirjastoille on 08 558 47323.
 

Kaukolainalomake

Kaukolainojen tilaus, omien kaukolainojen tarkistus ja uusintapyyntöjen lähettäminen tapahtuvat kaikki ylläolevan lomakkeen kautta. Lomakkeen käyttö vaatii kirjastokortin ja PIN-koodin turvallisuussyistä.