Oulun kaupungin kulttuuriavustukset

Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut tukee avustuksilla taiteen ja kulttuurin toimijoita sekä taiteen ammattilaisia ja heidän muodostamia työryhmiä.

 

--------------------------------------------------

Oulun kaupungin kulttuuriavustusten hakuaika muuttuu – tulossa myös avustusklinikka hakemusten laatimisen tueksi

Vuoden 2023 kulttuuriavustukset ovat haettavana 1.10.–4.11.2022. Kulttuuripalvelut järjestää tänä vuonna avustusklinikan, jossa annetaan yleisiä ohjeita hakemuksen tekemiseen, opastetaan eAsioinnin käytössä ja jaetaan tietoa myös muista rahoituskanavista. Avustusklinikka-tilaisuus järjestetään kulttuuritalo Valveella tiistaina 27.9.  klo 15.30 alkaen.

 

Avustusklinikkaa voi seurata myös etänä Oulun kaupungin YouTube-kanavalla. Pääset lähetykseen tästä linkistä.

 

--------------------------------------------------

Vuoden 2022 kulttuuriavustukset on jaettu

Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut tukee vuosittain avustuksilla taiteen ja kulttuurin toimijoita sekä taiteen ammattilaisia ja heidän muodostamiaan ryhmiä. Vuonna 2022 avustuksia jaettiin yhteensä 414 210 euroa 142 hakijalle. Päätöksen avustuksen saajista teki kulttuurijohtaja.

Myönnettyjen tukien rahamäärä laski edelliseen vuoteen verrattuna, mutta hakemusten määrä kasvoi hieman kaikissa avustuskategorioissa. Kaiken kaikkiaan vuodelle 2022 hakemuksia saapui määräaikaan mennessä 252 kappaletta, yhteensä 1 083 571 eurolla.

Taide- ja kulttuuriavustukset olivat haettavissa 1.–26.11.2021. Avustuslajeja oli neljä: Tuki tapahtumien ja festivaalien järjestämiseen, projektiavustus, yhdistysten toiminta-avustus ja ammattitaiteilijoiden työtilatuki.

Katso avustusten saajat tästä linkistä (PDF).

 

--------------------------------------------------

Vuoden2022 kulttuu­ria­vus­tuksia haetaan
ensisi­jaisesti eAsioinnin kautta

Kaikki kulttuuriavustusten hakulomakkeet löytyvät eAsioinnista.

eAsiointiin pääset kirjautumaan tästä linkistä. Linkki aukeaa uuteen ikkunaan.

Palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Ensimmäisellä käyttökerralla sinua pyydetään rekisteröitymään.

Yrityksen, yhteisön tai toisen henkilön puolesta asioitaessa tulee kirjautuneella olla tähän myönnetyt Suomi.fi-valtuudet. Myönnettynä pitää olla "Avustushakemuksen tekeminen"-valtuusasia. Yleiset nimenkirjoitusoikeus-tyyppiset valtuudet riittävät myös.

Hae Suomi.fi-valtuudet täältä. Linkki aukeaa uuteen ikkunaan.

eAsiointi valvoo tunnistautumisen ja valtuuksien aikakatkaisuja. Lomake kannattaa siksi pyrkiä täyttämään sujuvasti alusta loppuun. Välissä pilvipalvelu voi miettiä hetken ennen kuin etenee. Jos kohtaat täydellistä pysähtymistä, niin suosittelemme kokeilemaan toista selainta. Lomake on mahdollista tallentaa luonnoksena ja palata täydentämään sitä myöhemmin.

 Lisätietoja eAsioinnista antaa Tuula Junttari, 050 575 8613, tuula.junttari@ouka.fi

 

--------------------------------------------------

Oulun kaupungin vuoden 2021 kulttuuriavustuksiin ja Oulun Valistustalon apurahoihin lisäaikaa ja muutosmahdollisuus

3.5.2021
Päivitetty 27.8.2021

Koronavirusepidemian vuoksi on jouduttu perumaan tai siirtämään paljon kulttuuritapahtumia ja -toimintaa. Oulun kaupungin kulttuuripalvelut helpottaa kulttuuritoimijoiden tilannetta mahdollistamalla muutoksia avustusten ja apurahojen käyttötarkoitukseen sekä antamalla lisäaikaa avustusten käytölle. 

Jos vuoden 2021 kulttuuriavustuksen tai -apurahan saaja on koronavirusepidemian vuoksi estynyt käyttämään avustusta myönnettyyn tarkoitukseen, käyttötarkoitukseen on mahdollista hakea muutosta. Mikäli käyttötarkoitus muuttuu merkittävästi, käyttötarkoituksen muutos tulee hakea kirjallisesti oheisella lomakkeella. Samaan käyttötarkoitukseen tai lähellä sitä olevaan tarkoitukseen avustuksen voi käyttää jatketun käyttöajan puitteissa ilman muutoshakemusta.

Myönnettyjen avustusten ja apurahojen käyttöaikaa on jatkettu vuoden 2022 kesäkuun loppuun saakka. Avustusten ja apurahojen käyttö tulee tilittää vuoden 2022 syyskuun loppuun mennessä.

Avustusten saajille on tiedotettu asiasta henkilökohtaisesti.