Ajankohtaista

< Takaisin

Tekemistä lapsille ja nuorille Oulun koulujen syyslomaviikolle 25.-29.10.2021

Oulun peruskoulut ja lukiot ovat syyslomalla ensi viikon 25.-29.10. Oulun kaupunki järjestää jälleen monenlaista tekemistä lapsille ja nuorille.

Kahdeksan nuokkaria auki

Syyslomaviikolla on eri päivinä auki kahdeksan nuorisotilaa: Kaakkurin, Kastellin, Kiimingin, Myllyojan, Rajakylän, Ritaharjun ja Yli-Iin nuorisotilat sekä Nuorten Bysis. Nuorisotiloilla on tarjolla paljon mukavaa toimintaa maksutta. Tarkemmat aukioloajat Fiilis-sivulla.

X-on Ouluhallissa 26.-28.10.

X-ON on lapsille ja nuorille suunnattu liikunnan ja vapaa-ajan tapahtuma, jonka kaupungin nuorisopalvelut ja liikuntapalvelut yhdessä järjestävät. X-ONissa voit kokeilla monipuolisesti erilaisia lajeja. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.

  • ti–ke 26.–27.10 klo 11–18 (ei scoottausta tai skeittausta)
  • to 28.10. klo 11–15 vain scootit, skeitit ja bmx-pyörät (omat välineet mukaan)

Jalkapallohallilla yleisövuoroja, Raksilan ja Pateniemen tekojäät avataan

Heinäpään jalkapallohallilla on yleisövuoroja maanantaista perjantaihin 25.–29.10. klo 12.30–15.00. Käytössä ovat lohkot 2 ja 3.

Raksilan ja Pateniemen tekojäät avataan luistelukäyttöön.

Raksilan tekojäällä on kaikille avoimia ja maksuttomia yleisöluisteluvuoroja maanantaista perjantaihin kello 9–15. Syysloman jälkeen yleisövuorot jatkuvat Raksilassa keskiviikkoisin, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 18–21 siihen saakka, kunnes eri kaupunginosissa olevat luistelukentät saadaan jäädytettyä.

Kenttä on jaettu kahteen osaan: toinen mailattomille ja toinen mailallisille luistelijoille. Jääkiekkoja ei saa tuoda kentälle turvallisuussyistä, mutta toisella kenttäpuoliskolla voi pelata pallolla tai muulla kiekkoa pehmeämmällä välineellä.

Pateniemen tekojää avataan luistelukäyttöön perjantaina 22.10. kello 15. Pateniemen tekojää on jatkossa auki joka päivä klo 7.30–21.30, ja siellä sijaitsee kaukalo ja yleisöluistelualue. Mailoilla, palloilla ja kiekoilla pelaaminen on sallittu ainoastaan kaukalossa.

Syyslomaviikolla kaukalossa ei ole varattuja vuoroja, vaan se on kaikkien vapaassa käytössä. Syyslomaviikon jälkeen kaukalossa on yleisövuorot arkisin kello 15–17.30. Muutoin kaukalo on ensisijaisesti varattujen vuorojen käytössä. Jos kaukaloa ei ole varattu, se on kuntalaisten vapaassa käytössä. Vuorot varataan sähköisen varausjärjestelmän kautta.

Liikuntapalvelut suosittelee kypärän käyttöä luistellessa oman turvallisuuden takaamiseksi. Luistimet voi vaihtaa niin Raksilassa kuin Pateniemessäkin kentän vieressä olevilla penkeillä tai pukukopissa turvavälejä noudattaen.

Kirjastoja, museo ja Tietomaa avoinna

Aseman kirjasto on suljettu viikon 43. Omatoimikäytössä ovat aukiolojen mukaisesti Jääli, Kastelli, Kello, Martinniemi, Pateniemi, Puolivälinkangas, Yli-Ii ja Ylikiiminki. Omatoimiaikana kirjastoon pääsee sisään kirjastokortilla ja PIN-koodilla.

Muut kirjastot ovat auki normaaliin tapaan syysaukiolojen mukaisesti. Kannattaa tarkistaa aukiolot verkkosivuilta: ouka.fi/kirjasto

Pohjois-Pohjanmaan museo on avoinna ke-su 10-17. Museoon on vapaa pääsy.

Tiedekeskus Tietomaa on avoinna päivittäin klo 10–18. Tietomaahan on sisäänpääsymaksu. Katso lisätietoja Tietomaan kotisivuilta.

Syyslomatekemiset on koottu Fiilis-sivulle: www.ouka.fi/fiilis

Jakolinkki