Ajankohtaista

< Takaisin

Oulun konsernijaosto asetti myyntiin kaupungin omistamia rakennuksia

Oulun kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti 1.2.2022 kokouksessaan asettaa myyntiin seuraavat kaupungin hyvinvointipalvelujen ja palo- ja pelastustoimen käytössä olevat rakennukset:

- Kontinkankaan hyvinvointikeskus, Kajaanintie 46 A

- Kaupunginsairaala, Kiviharjuntie 5

- Pysäköintitalo kaupunginsairaala, Kiviharjuntie 5 D

- Tuiran hyvinvointikeskus, Kangastie 16

- Tuiran hyvinvointikeskus, Kangastie 12

- Tuiran hyvinvointikeskus pysäköintitalo, Kangastie 14

- Intiön hoivakoti, Upseerinkatu 2

- Kiimingin hyvinvointikeskus, Terveystie 1

- Ruskonselän paloasema, Tapsitie 4 B

 

Myyntiin asettamisen taustalla on uuden hyvinvointialueen perustaminen. Vuoden 2023 alusta lukien kaikki hyvinvoinnin sekä palo- ja pelastustoimen käytössä olevat rakennukset siirtyvät hyvinvointialueen käyttöön kaupungin ja hyvinvointialueen välisellä vuokrasopimuksella. Mikäli kaupunki myy edellä mainitut rakennukset ja toimitilat, kaupunki vuokraa ne takaisin ennen vuoden 2022 päättymistä. Uuden omistajan ja kaupungin välinen vuokrasopimus siirtyy uuden omistajan ja hyvinvointialueen väliseksi sopimukseksi vuoden 2023 alusta alkaen. Hyvinvointialueella on oikeus irtisanoa sopimukset vuosien 2024 tai 2025 aikana 12 kuukauden irtisanomisajalla.

 

Konsernijaosto asetti myynnin ehdoksi, että rakennusten takaisinvuokraaminen tapahtuu nykyisellä pääomavuokratasolla; rakennusten myynnillä ei lisätä hyvinvointialueen kiinteistökustannuksia. Varsinainen myynti- ja tontinluovutuspäätös tehdään keväällä erillisellä päätöksellä kilpailutuksen jälkeen.

Jakolinkki

Kokousasiakirjat