Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ajankohtaista varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa

< Takaisin

Tiedote varhaiskasvatuksen huoltajille

Päiväkodeissa pulaa sijaisista, loppu- ja alkuvuoden päiväkotiryhmiä järjestellään

Oulun kaupungin päiväkodit kärsivät poikkeuksellisen pahasta sijaispulasta. Sijaisten hankintaa ja muita toimenpiteitä on jo tehostettu ja jatketaan edelleen. Valitettavasti olemme joutuneet yksittäisinä päivinä sulkemaan avointa varhaiskasvatusta tai vanhempia on jouduttu pyytämään hakemaan lapsensa hoidosta normaalia aikaisemmin. Pahoittelemme tilannetta, ja pyrimme kaikin keinoin turvaamaan päiväkotien toiminnan.

Varhaiskasvatuksen palveluohjauksessa järjestellään parhaillaan yhdessä päiväkotien johtajien kanssa loppu- ja alkuvuoden päiväkotiryhmiä. Varhaiskasvatuspaikoista on tällä hetkellä pulaa monella alueella. Tavoitteenamme on saada perheille tieto lapsen varhaiskasvatuspaikasta viimeistään kaksi viikkoa ennen aloitusta. Tammikuun varhaiskasvatuspaikoista pyrimme tiedottamaan joulukuun aikana.

Päiväkodeissa ja kouluissa ei enää määrätä karanteeniin

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on linjannut 5.10.2021, että karanteeniin johtavaa altistumista ei katsota tapahtuneeksi, jos altistuminen on tapahtunut esimerkiksi päiväkodissa, koulussa tai ulkona.  Lue lisää Oulun kaupungin uutisesta 8.10.2021.

Jos edellä mainituissa paikoissa tapahtuu altistuminen koronavirukselle, altistuneita ohjeistetaan hakeutumaan näytteenottoon, jos heillä tulee koronavirustartuntaan viittavia oireita.

Kun huomaat, että lapsellasi on virusinfektioon sopivia oireita, suosittelemme, että hän ei mene kouluun tai varhaiskasvatukseen.

Lapsen ei kuitenkaan ole aina tarpeen käydä koronatestissä, kun hän sairastuu. Alle 12-vuotiaan lapsen lieviä virusinfektion oireita voi seurata kotona ilman testaamista. Oireet ovat lieviä, jos lapsi on virkeä ja jaksaa leikkiä ja puuhailla, vaikka hänellä olisikin nuhaa, yskää ja kuumetta. Lapsen tulisi välttää perheen ulkopuolisia kontakteja, kunnes oireet ovat merkittävästi helpottaneet.

Oulun kaupungin Korona-sivustolta löydät ajantasaiset ohjeet: https://www.ouka.fi/korona > Lapsiperheet ja näytteenotto.

 

Terveisin varhaiskasvatusjohtaja Miia Kemppi

Jakolinkki

Esiopetuksen Wilma

Kasvatuksen ja koulutuksen tietosuoja