Loma-aikojen aukiolopoikkeukset

Tavallisimmat loma-ajat tuovat muutoksia varhaiskasvatuksen aukioloihin. Syyslomaviikolla (viikko 43), joulun aikaan, talvilomaviikolla (viikko 10) ja kesäaikana (kesä-, heinä- ja elokuu) kunnalliset päiväkodit ovat avoinna niin, että ryhmät ja toisiaan lähellä olevat päiväkodit yhdistävät toimintaansa. Esiopetusta ja avointa varhaiskasvatusta ei kyseisinä aikoina järjestetä. Perhepäivähoidossa toiminta on supistettua hoitajien lomien vuoksi. Yksityiset palveluntuottajat tiedottavat asiakasperheitään yksikkönsä aukiolopoikkeuksia.

Aukiolopoikkeusten vaikutukset asiakasmaksuihin syys-, joulu- ja talvilomien aikana

Jos lapsi on pois varhaiskasvatuksesta syys-, joulu- tai talviloman aikana, ei loma-aikoja/poissaoloja hyvitetä asiakasmaksuissa. Jos maksuttomassa esiopetuksessa oleva lapsi tarvitsee varhaiskasvatusta esiopetuksen loman aikoina, tehdään tilapäisen hoidon sopimus päiväkodin johtajan kanssa ja lapsesta peritään kiinteä päiväkohtainen maksu (kokopäivä 17,30 € ja alle viiden (5) tunnin päivä 10,40 €).

Jos esiopetuksessa ja varhaiskasvatuksessa (kokopäiväisyys) oleva lapsi tarvitsee kokoaikaista varhaiskasvatusta syys-, joulu- tai talviloman aikana, peritään palveluntarpeen mukainen maksu varatuilta päiviltä.
 

Jatketun aukiolon ja yöhoidon aukiolopoikkeukset

Jatkettua ja yöhoitoa tarjotaan kaikkina muina aikoina, paitsi jouluaattona, joulupäivänä ja tapaninpäivänä.