Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut

Kunnallisen varhaiskasvatuksen asiakasmaksut

Varhaiskasvatuksesta peritään kuukausimaksu, joka määräytyy perheen koon, bruttotulojen ja lapselle valitun palvelun laajuuden mukaan. 

Maksu peritään enintään 11 kuukaudelta toimintavuoden (1.8.–31.7.) aikana. Maksu tarkistetaan vuosittain ja perheen maksukyvyn olennaisista muutoksista on ilmoitettava. Maksun viivästyskorko on voimassa olevan korkolain mukainen viivästyskorko. Maksu on ulosottokelpoinen ilman oikeuden päätöstä. 

Asiakasmaksut laskutetaan kuukausittain jälkikäteen ja lasku lähtee kotiosoitteeseen paperiversiona, mikäli verkkolaskua ei ole valittu. Laskun kiinteä eräpäivä on kuukauden 26. päivä.

 

Yksityisen varhaiskasvatuksen asiakasmaksut

Yksityiset päiväkodit ja yksityiset perhepäivähoitajat perivät asiakasmaksun määrittelemänsä hoitopaikkahinnan mukaan. Asiakasmaksuissa ei ole mainittavaa eroa kunnallisen ja yksityisen välillä, sillä yksityiseen varhaiskasvatukseen on sinulla mahdollisuus hakea joko palveluseteliä tai yksityisen hoidon tukea. Lisätietoa hinnoista ja yksityisen hoidon tukivaihtoehdoista löydät yksityisen varhaiskasvatuksen nettisivuilta.
 

Oulun kaupungin varhaiskasvatuksen laskut suoraan verkkopankkiin

Voit tehdä varhaiskasvatuslaskuihin e-laskuvaltuutuksen.  Lue lisää e-laskutiedotteesta (saavutettava) (pdf)
Kun teet verkkopankissa ilmoituksen e-laskuvaltuutukseen siirtymisestä, laita varhaiskasvatuksen laskulla ensimmäisenä
esiintyvän huoltajan/vanhemman henkilötunnus. Tällä tiedolla verkkolaskuosoite kohdistetaan asiakastietoihin Oulun kaupungin
laskutusjärjestelmässä.

 

eVakaan liittyvissä ongelmatilanteissa voit tehdä palvelupyynnön osoitteessa: https://palvelupyynto.siku.ouka.fi/customerui

Kysyttävää asiakasmaksuista

 • Käyntiosoite work Varhaiskasvatuksen asiakasmaksutiimi, Oulu10 (Torikatu 10), 90100 Oulu
 • Postiosoite postal Varhaiskasvatuksen asiakasmaksutiimi, PL 75, 90015 Oulun kaupunki
 • Puhelin work 08 558 45300 - valitse numero 2
 • Sähköposti
 • Aukioloajat Puhelinaika arkisin klo 9.00 - 12.00
 • Asiakasmaksutiimistä saat tietoa varhaiskasvatusmaksuista ja niihin vaikuttavista asioista, tuloselvitysten toimittamisesta sekä kunnallisen varhaiskasvatuksen maksupäätöksiin ja yksityisen varhaiskasvatuksen palvelusetelipäätöksiin liittyvistä asioista.
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Virhe päivähoitolaskussa

Jos olet saanut virheellisen laskun, hukannut paperisen laskun tai lasku ei ole tullut Omapostiin tai verkkopankkiin, soita laskutuksen palvelunumeroon p. 08 5585 4770.

Sähköinen asiointi

Varhaiskasvatuksen asiakkaana voit:

 • hakea varhaiskasvatuksen palveluihin ja ilmoittaa lapsesi esiopetukseen
 • hyväksyä korkeimman asiakasmaksun
 • toimittaa muuttuneet tuloliitteet
 • muuttaa puhelin- ja sähköpostitietoja
 • irtisanoa varhaiskasvatuspaikan

Käytä palvelua, kun lähetät meille sähköpostia, joka sisältää henkilötietoja tai muuta luottamuksellista tietoa. Suojatun sähköpostiviestin lähettäminen edellyttää rekisteröitymisen palvelun käyttäjäksi.

Tutustu ohjeeseen suojatun sähköpostin lähettämisestä (pdf)

Rekisteröidy suojatun sähköpostin käyttäjäksi