Lapsiperheiden vertaistukiryhmiä

Perhevalmennusryhmä, ensimmäistä lasta odottaville perheille. Ajat perhevalmennukseen voit varata Oulun Omahoidosta.

Siskot-ryhmä, nuorille, ensimmäistä lasta odottaville äideille ja heidän kumppaneilleen.  Kokoontumiset alkavat odotusaikana ja jatkuvat, kunnes lapsi täyttää vuoden. Katso Siskot-ryhmän esite (pdf).

Esikko-ryhmä ensimmäisen lapsen saaneille perheille, jossa lapsi on alle puolitoistavuotias. Katso aikataulut (pdf).

Isä-lapsi-parkki (jatkuu viikolla 41), alle kouluikäisten lasten isille ja lapsille. Ryhmä kokoontuu viikoittain. Ei vaadi ilmoittautumista. Lisätietoja ja aikataulu toiminnan verkkosivuilta. 

Kimppa-ryhmä (tauolla) perheille, joissa yksi lapsista on alle kaksivuotias. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa lukukauden ajan. Ryhmään mahtuu kuusi perhettä. Katso Kimppa-ryhmän esite. 

Uniohjausryhmät: Ryhmämuotoinen uniohjaus toteutetaan syksystä 2018 alkaen Esikkoryhmien yhteydessä.  Uniohjaukset on tarkoitettu 6 kk - 2-vuotiaiden lasten perheille.

Ryhmät ovat maksuttomia. Lisätietoja neuvolasta ja esitteistä.

Sosiaalipalveluiden päiväperhekuntoutus

Perhekuntoutus vauvaperheille

Vauvaperheiden päiväperhekuntoutus Vaavi on Mellenius-talolla kokoontuva vanhempien ja vauvojen kuntoutusryhmä. Kuntoutus toteutetaan kolmesti viikossa tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin. Kuntoutusjakso kestää yhden lukukauden. Ryhmään otetaan ensisijaisesti esikoisten vanhempia, joilla on ollut päihdepulma ennen vauvan odotusaikaa. Tavoitteena on tukea päihteettömyyttä ja turvallisen kiintymyssuhteen rakentumista sekä tarjota vertaistukea. Vauvan tulisi olla ryhmän alkaessa iältään 0-6 kuukautta. Perheet, jotka odottavat vauvaa raskauden viimeisellä kolmanneksella voivat myös tulla ryhmään.

Vaavi-päiväperhekuntoutuksen yhteystiedot:
Ohjaajat p. 044 703 6210, p. 044 703 6681
Perheneuvonnan perheterapeutti p. 044 703 4340

 

Perhekuntoutus leikki-ikäisten perheille

Päiväperhekuntoutus Helmi on vertaistukea tarjoava kuntoutusryhmä perheille, jotka hyötyvät tiiviistä ryhmämuotoisesta tuesta ja joilla on taapero- ja leikki-ikäisiä lapsia. Kuntoutuksen tavoitteena on tukea vanhemmuutta ja vahvistaa lapsen ja vanhemman välistä kiintymyssuhdetta. Lisäksi tavoitteena on tukea lapsen turvallista kasvua ja kehitystä sekä perheen arjen hallintaa. Kuntoutusta toteutetaan Mellenius-talolla kolmena päivänä viikossa. Kuntoutusjakso kestää yhden lukukauden.

Helmi-päiväperhekuntoutuksen yhteystiedot:
Ohjaajat p. 050 438 4296, p. 050 565 9045

 

Perhekuntoutus esi- ja alakouluikäisten perheille

Koululaisten perhekuntoutus Komppi on suunnattu ala- ja esikouluikäisten lasten perheille, jotka ovat asiakkaina lastensuojelussa tai hyvinvointikeskusten sosiaalipalveluissa. Perhekuntoutuksen kohderyhmänä ovat perheet, joilla on haasteita keskinäisessä vuorovaikutuksessa ja jotka hyötyvät terapeuttisesta työskentelystä ja haluavat muutosta toimintatapoihinsa. Tavoitteena on muun muassa toimivan perhedynamiikan rakentuminen ja perheen yhteisen ilon löytyminen puhumalla ja tekemällä. Vertaistukea on sekä lapsille että vanhemmille. Kuntoutusta toteutetaan pääsääntöisesti Mellenius-talolla, mutta myös muita toimintaympäristöjä hyödynnetään esim. toimintailloissa ja retkillä.

Koululaisten perhekuntoutus Kompin yhteystiedot:
Ohjaaja p. 050 592 4561
Perhekuntoutuksen vastaava ohjaaja p. 044 703 6922

Katso Vaavin, Helmen ja Kompin yhteisesite.

Mellenius-talo

  • Käyntiosoite work Peltolankaari 18 A, 90230 Oulu
  • Puhelin Aulaemäntä cell 050 570 6768
    Ohjaaja cell 044 703 6210
    Vastaava ohjaaja cell 044 703 6922
  • Verkkosivut Mellenius-talo
  • Mellenius-talossa kokoontuu vauvojen, lasten ja nuorten perheille tarkoitettuja erilaisia vertaisryhmiä, jotka tarjoavat tukea vanhemmuuteen. Avoimiin ryhmiin voi tulla ilman ilmoittautumista.
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Näe hyvä mussa -viikonloppuleirit

Parasta Lapsille -järjestön Näe hyvä mussa -hankkeen (2019–2021) keskiössä ovat tuen tarpeessa olevat lapsiperheet. Elämässä voi tulla hetkiä, kun oma tukiverkko ei riitä kannattelemaan ja silloin pienikin apu on merkittävää. 

Näe hyvä mussa -hanke tarjoaa viikonloppuleirejä lapsille, perheiden arjessa jaksamisen tueksi. Leiritoiminnassa sama lapsiryhmä kokoontuu leirikeskukseen viitenä viikonloppuna. Toiminta on tarkoitettu 9–13-vuotiaille lapsille ja heidän yli 7-vuotiaille sisaruksilleen.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: www.näehyvämussa.fi

LAPANEN sydänlogo

Maksuttomia liikuntaryhmiä ja -toimintoja lapsiperheille tarjoaa liikuntapalveluiden LAPANEN-toiminta.