Suomen itsenäisyyden juhlinta alkaa aattona 5.12. ja jatkuu itsenäisyyspäivään 6.12. asti.

Itsenäisyyspäivän kansalaisjuhla 6.12. klo 13

Perinteinen kansalaisjuhla järjestetään Oulun Musiikkikeskuksessa. Oulun kaupunki lähettää Itsenäisyyspäivän kansalaisjuhlan myös suorana verkkoon.

Nautitaan kahvit Suomen kunniaksi aattona

Itsenäisyyspäivän aattona 5.12. kaupunki haluaa innostaa ihmisiä sinivalkoiseen kahvihetkeen lähipiirissä. Pöydän ei tarvitse olla korea eikä tunnelman jäykkä - yhteinen hetki on tärkein.

 

Valaistaan Suomi sinivalkoisin sävyin

Itsenäisyyden juhlinnan kunniaksi jokainen voi juhlavalaista sinivalkoisin värein kodin, työpaikan tai muuten itselleen tärkeän, näkyvän kohteen.

Valaisu alkaa 5.12. klo 18 ja päättyy 7.12. klo 9. Voit myös laittaa ikkunallesi kaksi kynttilää itsenäisyyspäivänä 6.12. klo 18.

Liputetaan itsenäisyyspäivänä

Perinteiseen tapaan itsenäisyyspäivä on liputuspäivä. Juhlaliputus on koko kaupungissa klo 8–20.

Ohjelma 5.–6.12.2022 

Järjestä oma itsenäisyyttä juhlistava tapahtumasi ja ilmoita se mukaan Mun Oulun tapahtumakalenterin kautta. Jos haluat tapahtumasi osaksi alla olevaa ohjelmistoa, muista tapahtumaa luodessasi tapahtumakalenteriin valita haen mukaan vuodenkohokohtiin: itsenäisyyspäivä. Itsenäisyyspäivän nostoihin poimitaan tapahtumia sekä aatolta että varsinaiselta juhlapäivältä. Moderaattorit hyväksyvät mukaan tapahtumat, jotka ovat teemaan sopivia. Tapahtumat nostetaan esiin itsenäisyyspäivän alla tapahtumakalenterissa, tällä sivustolla ja Oulun kaupungin sosiaalisessa mediassa.

Lähde juhlimaan ja jaa tunnelmia sosiaalisessa mediassa tunnisteella #asteenverran sinivalkoisempi

Lisätietoja:

Helena Pikkarainen,  asiantuntija

Janita Jämsén, tuottaja

sähköpostit muotoa nimi.sukunimi@ouka.fi
 

 

 

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/itsenaisyyspaiva

In English