Opiskeluterveydenhuolto

Oulun kaupungin opiskeluterveydenhuollon palvelut on tarkoitettu Oulussa sijaitsevien ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille, joiden opiskelu on päätoimista, kestää vähintään kaksi kuukautta ja on opintotukeen oikeuttavaa. Oppisopimusopiskelijat eivät kuulu opiskeluterveydenhuollon palvelujen piiriin vaan työterveyshuoltoon tai omaan hyvinvointikeskukseen. 

Yliopisto-opiskelijoiden ja Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijoiden terveydenhuollosta vastaa Ylioppilaiden Terveydenhuoltosäätiö YTHS Linnanmaalla. 

Terveydenhoito

Maksuttomaan terveystarkastukseen tarjotaan mahdollisuus opiskelujen aikana. Opiskelija voi myös itse varata ajan terveystarkastukseen tai opiskelukykyyn, mielenterveyteen, päihdeongelmiin, raskauden ehkäisyyn ja muuhun seksuaaliterveyteen sekä rokotuksiin liittyvissä asioissa.

Peruthan aina aikasi, jos et pääse tulemaan opiskeluterveysasemalle!

Työharjoittelussa tartuntavaaraan joutuvat opiskelijat saavat hepatiitti B -rokotuksen maksutta osana kansallista rokotusohjelmaa. Lisätietoja hepatiitti B -rokotuksesta

Miten voit -terveyskysely ammattiopiston ja aikuiskoulutuksen opiskelijoille

Matkailijan rokotussuunnitelma, esitiedot

Sairaanhoito

Voit hakeutua hyvinvointikeskuksen akuuttivastaanotolle kiireellisissä sairauksissa ja tapaturmissa. Kiireettömän vastaanottoajan voit varata puhelimitse omalta terveysasemalta tai hyvinvointikeskuksesta. Lisätietoa hoitajan ja lääkärin vastaanotosta

Äkillisissä, lyhytaikaisissa sairauksissa voit olla omalla ilmoituksella 1-3 päivää pois opiskelu- tai työharjoittelupaikalta. Ole sairastuessasi yhteydessä myös opettajaasi/ryhmänohjaajaasi! Sairauslomatodistuksen saat omasta hyvinvointikeskuksesta.

Lääkärin vastaanottokäynnistä sairausasioissa peritään 18 vuotta täyttäneeltä käyntimaksu myös opiskeluterveydenhuollossa (v. 2018: 20,90 €) kolmelta ensimmäiseltä käynniltä kalenterivuodessa. Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä ajasta peritään 15 vuotta täyttäneeltä sakkomaksu (51,40 €). 

Terveyskirjastosta voit etsiä tietoa terveydestä ja sairauksista esimerkiksi oireen mukaan.

Yhteystiedot

Osoite
Kotkantie 3B, 90250 Oulu

Ajanvaraus

Varaa aika verkossa


Puhelin
ma–pe 8–14
08 5584 6310

Aukioloajat
ma, ti, to klo 8–16 ja ke, pe klo 8–14. 

Postiosoite 
Kontinkankaan hyvinvointikeskus
PL 9
90015 Oulun kaupunki
 

Katso mahdolliset aukiolopoikkeukset.
 

OSAO Haukiputaan yksikkö, terveydenhoitajan vastaanotto Haukiputaan yksikön opiskelijoille: Asemakyläntie 5, p. 040 5031685

Chat-palvelu

Chat-palvelussamme saat terveydenhoitajan ohjeita ja neuvontaa eri tilanteisiin. Chat on käytössä opiskeluterveysaseman aukioloaikoina klo 12-14. Sairausasiat ja sairauslomat hoidetaan pääasiassa hyvinvointikeskuksen akuuttivastaanotolla.

Chat avautuu kirjautumalla Oulun Omahoitoon, valitsemalla ”Terveyspalvelut” ja ”opiskelijachat”.

Tämän sivun lyhytosoite on ouka.fi/opiskeluterveydenhuolto.