Ajankohtaista

< Takaisin

Täsmennystä uusimpiin koronarajoituksiin asukastuvilla

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikki sisätiloissa järjestettävät julkiset kokoontumiset, joita ovat yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ajalla 9.1.2022–31.1.2022.

Asukastupien lounasravintolatoiminta voi jatkua, kun huolehditaan riittävistä turvaväleistä (kaksi metriä) pöytien välillä. Ruokailemaan saapuville on oltava käsienpesumahdollisuus tai käsidesiä saatavilla.
 

Hävikkiruoan jakelu asukastuvilla voi jatkua. Ruoan jakamistilanteessa käytetään maskeja ja järjestäjä huolehtii käsihygieniasta ja riittävistä turvaväleistä ruokaa odottaessa.
Niillä asukastuvilla, joilla tarjotaan arjen sujuvuutta edistäviä palveluja, kuten kauppa-asiointiapua ikäihmisille, palvelu voi jatkua. Toiminnassa kiinnitetään erityistä huomiota maskien käyttöön ja käsihygieniaan.
 

Asukastuvilla toimivien ryhmien kokoontuminen on sallittua niin kauan kuin kyseessä ei ole ei ole avoin yleisötilaisuus tai yleinen kokous.

Sallittuja ovat myös sellaisten tukiryhmien kokoontumiset, joihin otetaan kerralla mukaan rajallinen määrä henkilöitä. Henkilömäärä riippuu kokoontumistilasta ja ryhmässä saa kerralla kokoontua sen verran ihmisiä, että kahden metrin turvavälit henkilöiden välillä voidaan säilyttää. Lisäksi ryhmissä on käytettävä maskeja ja huolehdittava käsihygieniasta.

Tupatoimijat huolehtivat rajoitusten noudattamisen valvomisesta.
 

Ystävällisin terveisin
Yhteisötoiminnan päällikkö
Pasi Laukka

Jakolinkki