Palstaviljely

Palstaviljely on virkistävä, hauska, edullinen, ekologinen ja hyvinvointia edistävä harrastus – vuokraa oma palstasi!

Palstan vuokraus tehdään  eVaraus-verkkopalveluna.  Kesällä 2021 palstaa viljelleiden uudelleenvarausjakso alkoa 28.3.2022 ja päättyy 2.5.2022 klo 8:00.

Uudelleenvarausjakson jälkeen vapaana olevia palstoja voi vuokrata 2.5. klo 8.00 lähtien 30.6.2022 saakka e-varauspalvelusta tai Saaristonkadun Oulu10-palvelusta aukioloaikoina. 

e-varauspalveluun  

e-varauspalvelun käyttöohjeet

Mikäli valtuutat jonkun toisen henkilön vuokraamaan palstan puolestasi OULU10:ssä, tee valtakirja, josta käy ilmi nimesi, henkilötunnus, sähköpostiosoite ja puhelinnumero.

Palstan hinta vuonna 2022 on 21,19 € (alv. 0%, 27 § verottomuus). eVarauspalvelu avataan maaliskuun aikana niille palstanviljelijöille, joilla on ollut varaus v. 2021. Mikäli palstaa ei ole varattu ja maksettu määräaikaan mennessä, vapautuu palsta automaattisesti vuokrattavaksi.
 

Palsta on käytettävissä keväällä palstaviljelyalueen muokkauksen ja palstojen numeroinnin jälkeen 30.9.2022 saakka. Monivuotisia palstoja ei muokata. Karinkannan taaimmainen pelto-alue on muutettu monivuotiseen käyttöön, samoin osa Mustasuon palstoista. Ellinsuo on ollut monivuotisena viljelyalueena jo pitkään.

Viljelypalstan vuokrausehdot

OUKA Ajankohtaista/JULKAISTU 21.6.2022

 

Palstaviljelyalueiden uudet kartat päivitetty. Palstaviljelyalueista uusimmat syksyllä 2021 otetut viljavuustutkimusten näytteet on merkitty alueittain viljelyalueiden karttoihin. Viljavuustutkimusten tulokset löytyvät kohdasta Viljavuustutkimus 2021.

Hietasaari II alue toimii edelleen vara-alueena vuonna 2022. Alue poistuu käytöstä vuonna 2023.

Viherkuja otetaan uutena alueena käyttöön kesäkuun alussa.

Viherkujan varaus ei tapahdu e-varauspalvelun kautta, Viherkujan varaukset tehdään Oulu 10-palvelusta aukioloaikana osoitteesta Saaristonkatu 8.

Hietasaaressa (Hietasaari I, Hietasaari II ja Hietasaari III) palstaa vuonna 2020 ja 2021 vuokranneet ovat etusijalla Viherkujan varauksiin.

Pääsääntö vedentoimittamisessa on, että viljelijä toimittaa veden paikalle itse, koska alueilla ei ole vesipisteitä, paitsi Hietasaaressa, jossa Jaalakujan ja Holstinsalmentien kulmassa on maksullinen vedenottopaikka. Avaimen saa lunastaa Oulu10:stä. Veden toimittamista palstaviljelyalueille suunnitellaan ja kokeillaan joillekin kohteille kesällä 2022.   

Palstojen syyskynnöt aloitetaan viimeistään lokakuun toisella viikolla (vko 40). Mikäli palstalla on vielä satoa, se on syytä kerätä pois su 2.10.2022 mennessä. 
 

Palstojen kevätkyntö alkaa, kun routa on sulanut ja pellot kuivahtaneet. Viljelyn on yleensä voinut aloittaa kesäkuun ensimmäisen viikon tienoilla. 

 

Palstojen valmistumistilanne:

Alue: Tilanne, päivitetty 3.6.2022  

Ellinsuo

 Valmis

Hietasaari II

 Valmis

Hiironen

 Valmis

Juurus

 Valmis

Kaakkuri 

 Valmis

Karinkanta

 Valmis

Kuivasjärvi

 Valmis

Mustasuo

 Valmis

Saarelansaari   

 Valmis

Viherkuja

 Valmis

 

Yleistä palstojen vuokrauksesta

Oulun kaupunki varaa ja vuokraa vuosittain viljelypalstoja eri puolilta kaupunkia. Palstan koko on noin 10*10 m ja koko voi hieman vaihdella. Kaikki palstat ovat kuitenkin samanhintaisia. Vuonna 2022 alueita on 10 kpl Kaakkurista Herukkaan ja Hietasaaresta Saarelaan ja Juurukseen rajoittuvalla alueella.

 

Kartat viljelyalueista

Aluekohtaiset palstakartat ovat suuntaa-antavia, pieniä muutoksia voi olla, esim. muutamia palstoja on jouduttu poistamaan käytöstä kunnallisteknisen rakentamisen, tehtyjen ojien ym. vuoksi.

 

Vinkkejä viljelyyn

Luonnonmukaista tauti- ja tuholaistorjuntaa 

Lannoitusvaihtoehtoja

Perunalajikkeita 

Sipulin viljely

 

 

Palstojen vuokraus

e-varauspalveluun

Oulu10-palvelut

Käyntiosoite: Saaristonkatu 8
Puhelin: 08 558 558 00
Katso aukioloajat palvelupisteen verkkosvuilta
s-posti: oulu10[at]ouka.fi

Anna palautetta