Palstaviljely

Palstaviljely on virkistävä, hauska, edullinen, ekologinen ja hyvinvointia edistävä harrastus – vuokraa oma palstasi!

Palstan vuokraus tehdään  eVaraus-verkkopalveluna.  Kesällä 2020 palstaa viljelleiden uudelleenvarausjakso alkoa 22.3.2021 ja päättyy 3.5.2021 klo 8:00  

Uudelleenvarausjakson jälkeen vapaana olevia palstoja voi vuokrata 3.5. klo 8.00 lähtien e-varauspalvelusta tai  Torikadun Oulu10-palvelusta aukioloaikoina. 

e-varauspalveluun  

e-varauspalvelun käyttöohjeet

Mikäli valtuutat jonkun toisen henkilön vuokraamaan palstan puolestasi OULU10:ssä, tee valtakirja, josta käy ilmi nimesi, henkilötunnus, sähköpostiosoite ja puhelinnumero.

Palstan hinta vuonna 2021 on 21,19 € (alv. 0%, 27 § verottomuus). eVarauspalvelu avataan maaliskuun aikana niille palstanviljelijöille, joilla on ollut varaus v. 2020. Mikäli palstaa ei ole varattu ja maksettu määräaikaan mennessä, vapautuu palsta automaattisesti vuokrattavaksi.

Palsta on käytettävissä keväällä palstaviljelyalueen muokkauksen ja palstojen numeroinnin jälkeen 30.9. saakka. Monivuotisia palstoja ei muokata. Karinkannan taaimmainen pelto-alue on muutettu monivuotiseen käyttöön, samoin osa Mustasuon palstoista. Ellinsuo on ollut monivuotisena viljelyalueena jo pitkään.

Wellamontiellä ei päästäkään viljelemään - kaupunki tarjoaa palstan muilta viljelysalueilta

OUKA Ajankohtaista/JULKAISTU 7.5.2021/Hietasaari I

Kaupungin sisäisen tietokatkoksen vuoksi Hietasaaren Wellamontien varren palstaviljelyalueen varanneet eivät pääsekään viljelemään varaamillaan palstoilla tänä kesänä. Alueella alkaneet rakennustyöt aiheuttavat viljelijöille liian suuren vaaran, joten turvallisuussyistä palstoilla ei voi tänä vuonna viljellä.

Kaupunki pahoittelee harmillista virhettä.

Wellamontien varresta palstan varanneille palautetaan varausmaksu, mutta he voivat halutessaan saada maksutta tänä kesänä käyttöönsä viljelypalstan muilta viljelyalueilta. Kaikille, joiden yhteystiedot kaupungilla on, lähetetään asiasta sähköpostia sekä ohjeet, kuinka toimia. Palstan varanneet voivat olla myös yhteydessä Oulu10-palveluihin: oulu10@ouka.fi, p. 08 558 558 00.

Hietasaari II alueella palstaviljely jatkuu kesällä 2021.

Hietasaari III alueella viljelyä ei enää jatketa, sillä ko. alueelle rakentuu siirtolapuutarha.   

Hietasaaressa palstaa v. 2020/2021 vuokranneet ovat etusijalla, kun uuden palstaviljelyalueen palstoja aletaan vuokrata alueen valmistuttua. 

Pääsääntö vedentoimittamisessa on, että viljelijä toimittaa veden paikalle itse, koska alueilla ei ole vesipisteitä, paitsi Hietasaaressa, jossa Jaalakujan ja Holstinsalmentien kulmassa on maksullinen vedenottopaikka. Avaimen saa lunastaa Oulu10:stä.

Palstojen syyskynnöt aloitetaan viimeistään lokakuun toisella viikolla (vko 40). Mikäli palstalla on vielä satoa, se on syytä kerätä pois su 3.10. mennessä. 
 

Palstojen kevätkyntö alkaa, kun routa on sulanut ja pellot kuivahtaneet. Viljelyn on yleensä voinut aloittaa kesäkuun ensimmäisen viikon tienoilla. Palstoille ei tule mennä ennen kuin ne on muokattu ja merkattu.

Palstojen valmistumistilanne:

Alue: Tilanne, päivitetty 2.6.21   
Ellinsuo   Valmis
 

 

Hietasaari II   Valmis

Hiironen

  Valmis
Juurus   Valmis
Kaakkuri   Valmis
Karinkanta   Valmis
Kuivasjärvi   Valmis
Mustasuo   Valmis
Saarelansaari      Valmis

 

Yleistä palstojen vuokrauksesta

Oulun kaupunki varaa ja vuokraa vuosittain viljelypalstoja eri puolilta kaupunkia. Palstan koko on noin 10*10 m ja koko voi hieman vaihdella. Kaikki palstat ovat kuitenkin samanhintaisia. Vuonna 2021 alueita on 9 kpl Kaakkurista Herukkaan ja Hietasaaresta Saarelaan ja Juurukseen rajoittuvalla alueella.

  • pääosin yksivuotisia vuokrasopimuksia
  • monivuotisia vuosittain uusittavalla varauksella Ellinsuon, Mustasuon ja Karinkannan alueilla

Viljelypalstojen vuokraus jatkuu kylvökauden loppuun saakka. Palstoja on tarjolla noin 760 kpl, suosituimmat paikat löytyvät Hietasaaresta ja Saarelansaaresta.

Kartat viljelyalueista

Aluekohtaiset palstakartat ovat suuntaa-antavia, pieniä muutoksia voi olla, esim. muutamia palstoja on jouduttu poistamaan käytöstä kunnallisteknisen rakentamisen, tehtyjen ojien ym. vuoksi.

Vinkkejä viljelyyn

Luonnonmukaista tauti- ja tuholaistorjuntaa 

Lannoitusvaihtoehtoja

Perunalajikkeita 

Sipulin viljely

 

 

Palstojen vuokraus

e-varauspalveluun

Oulu10-palvelut

Käyntiosoite: Torikatu 10
Puhelin: 08 558 558 00
Katso aukioloajat palvelupisteen verkkosvuilta
s-posti: oulu10[at]ouka.fi

Anna palautetta